fbpx Iets voor jou? | Preventie & Milieu Academy

Iets voor jou?

De opleiding richt zich tot diegenen met interesse voor preventie en welzijn van werknemers in bedrijven en organisaties, en in het bijzonder m.b.t. de psychosociale aspecten gerelateerd aan arbeid. U hebt interesse in:

  • factoren die werkstress en het psychosociaal welzijn van werknemers beïnvloeden
  • de manier waarop structuren en veranderingen binnen organisaties en types van leiderschap een impact uitoefenen op het psychosociaal welzijn van werknemers
  • psychosociale risico's opsporen, evalueren en de nodige preventiemaatregelen hiervoor formuleren
  • welke gesprekstechnieken en bemiddelingsmethodes kunnen worden aangewend in geval van conflicten binnen teams of binnen een onderneming en welke rol een PAPA hierin kan spelen.

Toelatingsvoorwaarden

Voor je kunt starten met de specialisatiemodule niveau 1 - Psychosociale aspecten moet je de multidisciplinaire basisvorming hebben gevolgd. 

Je wordt toegelaten tot de specialisatiemodule niveau 1 Psychosociale aspecten als je een bachelordiploma hebt behaald van een opleiding op universitair niveau én als je beschikt over het getuigschrift van de multidisciplinaire basismodule (120 uur) als onderdeel van de aanvullende vorming voor preventieadviseurs.

Docent legt iets uit