fbpx Iets voor jou? | Preventie & Milieu Academy

Iets voor jou?

Deze opleiding richt zich specifiek tot mensen met een sterke interesse voor preventie, veiligheid en het welzijn van werknemers in een bedrijf of organisatie. Als kandidaat hebt u een brede interesse voor zowel de eerder technische aspecten van arbeidsveiligheid (risicoanalyse, ongevallenanalyse, risico's gekoppeld aan specifieke domeinen zoals elektriciteit, bouwactiviteiten en brand), maar ook communicatie met en motivatie van werknemers, teams en leidinggevenden vormt een belangrijk deel van de functie van een preventieadviseur.

Specifiek voor de specialisatiemodule niveau 1 richten we ons op deelnemers die op zoek zijn naar een grondige verdieping bovenop de basisvorming om vervolgens aan de slag te gaan als preventieadviseur in bedrijven met zeer risicovolle activiteiten en/of bedrijven met een vrij grote omvang.

Toelatingsvoorwaarden

Je kan inschrijven in de specialisatiemodule niveau 1 als je:

  • een diploma academische bachelor (of hoger) hebt én een getuigschrift van de multidisciplinaire basismodule (120 uur)
  • een diploma academische bachelor (of hoger) hebt én een getuigschrift preventieadviseur niveau 2
  • een getuigschrift preventieadviseur niveau 2 hebt behaald én beschikt over tenminste 5 jaar praktische en nuttige ervaring in een interne en externe preventiedienst

Heb je vragen omtrent jouw diploma en het traject dat daardoor voor jou mogelijk is, neem dan contact met ons op (jo.vanhoye@odisee.be) en bezorg ons alvast een scan van je hoogste diploma en eventuele getuigschriften van eerdere opleidingen preventieadviseur.

De aanvullende vormingen tot preventieadviseur zijn volledig Nederlandstalig. Daarom gelden voor kandidaat-cursisten met een diploma van buiten de Vlaamse gemeenschap of een niet Nederlandstalig diploma extra toelatingsvoorwaarden. Deze kunnen nagelezen worden in het 'Onderwijs- en Examenreglement' (artikel 3 - pag. 5)

Man met helm en notablok